Hantverkare & Entreprenörer badrum

Att hitta en bra hantverkare är tyvärr inte alltid så lätt som man kunde önska att det var, speciellt inte när det kommer till badrumsrenovering. När det gäller just badrum finns det nämligen två stycken branschorganisationer: BKR (byggkeramikrådet) och GVK (AB Svensk Våtrumskontroll). Dessa två har förstås liknande regelverk, men tyvärr skiljer de sig åt på ett antal viktiga punkter som till exempel användningen av kartongips vid renovering.

badrumsrenovering

Om du ska lägga plastgolv i ditt badrum eller våtutrymme är detta förstås en icke-fråga eftersom BKR endast hanterar keramik. Kontrollera ändå för säkerhets skull med ditt försäkringsbolag om det har några synpunkter på vilken branschorganisation det föredrar, eftersom eventuella fel eller skador i framtiden sannolikt blir försäkringsfrågor.

Sök efter GVK-anslutna företag nära dig

Sök efter BKR-anslutna företag nära dig

Ett enkelt sätt att kontrollera att personalen som ska renovera ditt badrum verkligen är auktoriserade är att begära fotolegitimation från den branschorganisation de är anslutna till. Både GVK och BKR utfärdar nämligen sådan till både företag och dess anställda.

Huvudsaken är egentligen inte om företaget du anlitar är anslutet till GVK eller BKR. Huvudsaken är att det är anslutet till någon av organisationerna. Vidare rekommenderar vi starkt att du kontrollerar

  • bolagets bakgrund
  • om dess ägare har någon tidigare historia av konkurser eller oseriösa företag
  • lämnade referenser, helst över telefon eller med besök
  • om företaget har något ärende hos Kronofogden
  • att företaget har F-skattsedel hos Skatteverket.

 

Se länkar för fler resurser och lycka till med att renovera ditt badrum!

Renovera badrum

Renovera Badrum är en bra startsida för alla som vill veta mer om badrumsrenovering. Sidan erbjuder en första överblick av vad som väntar, och ger gott om hänvisningar till vidare källor och läsning relaterade till renovering av badrum.

Länktips!